19. april 2016

Aysam deler ud af gode erfaringer

Aysam Muhammad er et godt bevis på, at integrationen er lykkedes i Danmark. Han er i dag ansat som serviceassistent af ISS Facility Services A/S – et job som han takkede ja tak til med stor glæde.

Han valgte at flytte fra Frederikshavn til Brønderslev med kone og børn, til trods for at børnene måtte skifte skole og vennekreds, for at komme tættere på hans arbejdsplads.

Aysam har siden sin første arbejdsdag været motiveret for at yde en ekstra indsats og har haft et ønske om at blive fri for offentlig forsørgelse. Han har sin daglige gang hos PN Beslag i Brønderslev, som er den kunde, som Aysam er tilknyttet, og her er han yderst værdsat af hans nærmeste kollegaer.

“Mit arbejde i ISS betyder, at jeg selv tjener mine penge. Og det gør mig glad – gladere end at være på kontanthjælp. Danmark har hjulpet mig, og min familie lever et trygt liv. Det er jeg taknemmelig for. Jeg er stærk og rask, så selvfølgelig arbejder jeg i stedet for bare at sidde derhjemme. Det er jo også på arbejdet, at jeg lærer sproget og lærer mennesker at kende.” udtaler Aysam

Aysam er en god ambassadør for ISS og for integrationen i Danmark. Aysam hjælper samtidig andre flygtninge med at finde samme vej til arbejdsmarkedet, som han selv har fundet. Dette gør han bl.a. ved at holde oplæg for andre flygtninge om sit arbejde og omkring de muligheder, det har givet ham og hans familie efter, at han har fået fast arbejde i Danmark. Ligeledes har Aysam ageret tolk og været en hjælpende hånd for andre flygtninge i forbindelse med deres jobsøgning.

Aysam Muhammad er nomineret til Fællesskabsprisen 2016 for hans engagement for at integrere sig selv, hans familie og øvrige flygtninge i den danske kultur og arbejdsmarked. Han yder en stor hjælp til mange, og han er et godt forbillede for mange.