30. maj 2016

Emmanuel møder passagererne med smil og ’sort humor’

Artikel bragt i MetroXpress mandag 30. maj

Han elsker sit job som buschauffør og spreder godt humør blandt passagerne. Derfor er Emmanuel Kwesi Amonoo – eller ‘Sort Humor’, som han kalder sig selv – som den sidste i rækken nomineret til MX-læsernes Fællesskabspris 2016.

– Ha, ha, ha. Nej, jeg vil vil ikke sige, hvor gammel jeg er, for så får jeg aldrig en ny kone, griner Emmanuel Kwesi Amonoo, da metroxpress fanger ham på telefonen for at overbringe ham nyheden om, at han er nomineret til Fællesskabsprisen 2016.

Det er netop fordi, at han har let til latter, og altid møder buspassagerne på linje 3A, 4A, 15 og 19 i Aarhus med en joke og spreder god stemning i bussen, at han er blevet nomineret.

– Det er aldrig kedeligt at køre i bus, når det er med buschauffør Emmanuel bag rattet. Han er nemlig en rigtig humørbombe og har altid overskud til at give et smil, en joke eller en hilsen med på vejen, hedder det i indstillingen.

Emmanuel Kwesi Amonoo – eller ’Sort humor’, som han kalder sig selv, efter han medvirkede i en revy-sketch med samme titel – har kørt bus i otte år, og han elsker sit job.

– Det er dejligt at kunne sprede en positiv stemning blandt passagererne, og det bedste ved mit job er, at jeg kommer i kontakt med så mange mennesker hver dag, siger han og tilføjer, at passagerne ofte får en hilsen som ’god arbejdslyst ’ eller ’god morgen med på vejen, når de stiger af eller på bussen

Emmanuel Kwesi Amonoo er ikke uvant med at høste hæder. Så sent som den 19. maj i år vandt han Midttrafiks pris som ’Bedste chauffør 2016’ og en check på 10.000 kroner.

Metroxpress forsøger igen, at vriste Emmanuels alder ud af ham.

– Jeg spørger lige konen. Nej, du kan skrive, at jeg er over 50, ha, ha, ha.