23. maj 2016

Flora blev misbrugt som barn og hjælper nu prostituerede

Artikel bragt i MetroXpress 23. maj 2016

Hun blev udsat for seksuelle overgreb som barn i Bangladesh. I dag hjælper Flora Ghosh prostituerede og ofre for seksuelle overgreb i Danmark.

Hun fik bøger af de mænd, som forgreb sig på hende, da hun som 14-årig første gang fik ‘betaling’ for at lægge krop til de- res overgreb. Overgrebene startede allere- de, da hun var seks år. Gerningsmændene talte blandt andre en af hendes onkler.

»Min mor var nok traumatiseret af krigen, og min far arbejdede ude, så der var ikke rigtig nogen til at passe på mig, og som barn i Bangladesh fortæller man ikke den slags til sine forældre, fordi man er bange for at blive udstødt,« siger Flora Ghosh, 48 år og bosat på Amager, om den baggrund, der senere i livet gjorde, at hun i dag hjælper prostituerede og ofre for seksuelle overgreb videre i tilværelsen, og at hun nu er blevet nomineret til Fællesskabsprisen 2016.

Flora Ghosh var et stærkt og intelligent barn, der trods overgreb og krigsoplevelser tog en bachelor i engelsk litteratur i Bangladesh i 1988. interessen for litteratur, kunst og musik ledte til mødet med en dansk mand. De blev forelskede, hun blev gravid, og sammen besluttede de, at de ville stifte deres familie i Danmark.

I Danmark uddannede hun sig til socialrådgiver og tog en kandidatgrad. I 2009 stiftede hun ‘LIVa – Forening mod skadevirkninger af prostitution’, som siden har udviklet sig til nonprofit-centeret LivaRehab. Flora Ghosh bliver glad, hver gang det lykkes at hjælpe en kvinde videre: »Vi, der har været udsat for seksuelle overgreb, glemmer det aldrig. Men vi kan lære at mestre det og komme videre.«