30. marts 2017

Hjemmeside løser ensomhed blandt børn

Ensomhed er ikke længere kun et problem blandt ældre. Undersøgelser viser, at også børn og unge i stigende grad føler sig ensomme. Minevenner.dk er en hjemmeside, der skal gøre det nemt for børn at lave legeaftaler og dyrke deres interesser sammen med andre. Derfor er MineVenner nomineret til Fællesskabsprisen 2017.

Det er forældres værste mareridt; at deres børn ikke har nogen at lege med, dropper deres fritidsinteresser og ender med at sidde alene tilbage på deres værelse og spille computer. Ikke uden grund, for et stigende antal børn føler sig ensomme, viser en undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed.

Heldigvis er der nogen der gør noget ved det. I 2016 gik Camilla Lind-Følsgaard sammen med familiekonsulent Sophie Lind-Følsgaard om at lave en hjemmeside, hvor børn og voksne kan lede efter venner, og i dag har flere end 2000 oprettet en profil.

“Det har været tydeligt for os, at der er et kæmpe behov for måder at skabe relationer mellem børn. Det behøver ikke handle om, at det er et barn, som ingen andre børn gider at lege med. Behovet for venner kan opstå, fordi ens forældre bliver skilt og flytter til hver sit område, eller fordi man får nogle interesser, som dens venner ikke deler”, fortæller Camilla og fortsætter:

“Det er i høj grad børn mellem 8 og 12 år, der giver udtryk for at have brug for hjælp til at få venner. Jeg tror det skyldes, at det er i den alder, hvor venskabsbånd for alvor knyttes, men hvor interesser og sociale kompetencer også begynder at spille en mere fremtrædende rolle. Det er ikke længere forældrene, der er drivkræfterne bag legeafterne og det kan være svært for nogle børn. Det er blandt det hjemmesiden kan hjælpe med”

Minevenner.dk har nu været i luften i et år. Men visionerne stopper ikke der for mødrene Camilla og Sophie, der gerne vil arbejde videre med viden om børns ensomhed og skabe flere forebyggende initiativer:

“Mit ønske er at kunne være med til at gøre ensomhed til en naturlig ting at tale om og venner til en naturlig ting at søge efter på internettet. Der er mulighed for at så mange børn kan få nogle fantastiske fællesskaber op at køre. De eller deres forældre skal bare turde række hånden ud”, slutter Camilla.

Læs mere eller stem på MineVenner på: http://faellesskabsprisen.dk/nomineret/mine-venner-dk-tilbud-til-ensomme-boern/