17. marts 2017

Hyldestsang til skuddræbt politimand slår Suspekt og Gulddreng

Da betjenten Jesper Jul blev dræbt sidste år, besluttede vennerne Jev og Manne at lave en hyldestsang, hvor indtægterne går ubeskåret til betjentens efterladte kone og børn. Nu venter de spændt på, hvor mange kroner de kan give videre.

I december blev betjenten Jesper Jul dræbt af en psykisk syg mand, da han var på vej på arbejde.
Det var et drab, der rystede rigtig mange mennesker – ikke mindst omkring Albertslund, hvor han var et kendt ansigt, der bl.a. underviste i den lokale kampsportsklub.

Vennerne Manne og Jev var to af de personer, der blev ramt af det meningsløse drab.
Det kendte Jesper igennem kampsportsklubben, hvor han lagde mange timer som frivillig.
Straks efter drabet besluttede de at lave en hyldestsang til Jesper Jul, hvor alle indtægter går ubeskåret til betjentens familie. Det er for det tiltag, at de er nomineret til Fællesskabsprisen.

”Jesper var lidt af et idol for mig”, fortæller Jev.

”Han var altid nede på jorden og gjorde aldrig forskel på folk. Og så var han den første til at tilbyde sin hjælp, hvis andre havde brug for den”.

Nu mente de to venner, at det var deres tur til at hjælpe de efterladte. Manne og Jev har før lavet musik sammen, så det var nærliggende, at deres hjælp skulle komme til udtryk igennem en hyldestsang.

”Vi havde begge set det i fjernsynet, og da vi snakkede sammen bagefter blev vi enige om, at vi skulle lave et nummer til ham”, fortæller Jev.

Manne kendte også den skuddræbte fra klubben, så han var med det samme med på idéen.

Over tre nætter skrev og indspillede de sangen ”Æret være dit minde”, som nu har mere end 10.000 afspilninger på Spotify. Men rigtig mange valgte også at købe nummeret via iTunes og i ugerne efter udgivelsen lå de nummer 3 over købte numre i Danmark. Foran navne som Suspekt og Gulddreng – og lige under Ed Sheeran.

De to venner ved endnu ikke, hvor mange penge, sangen har indspillet via iTunes. Den opgørelse får de først senere på måneden.

”Vi er selvfølgelig spændte og håber på, at rigtig mange mennesker har købt nummeret, så vi kan give penge videre”, slutter Jev.

Sangen kan stadig findes på iTunes.
”Æret være dit minde” – Manne & Jev ft. Jones Jacob & Line Eriksen.