18. april 2016

Jimmi droppede stofferne og valgte fællesskabet

ARTIKEL BRAGT I METROXPRESS DEN 12. APRIL 2016.

Han har været stofmisbruger og hjemløs. I dag arrangerer Jimmi Jørgensen juleaftener og fællesspisning for ensomme og økonomisk trængte. Derfor er han nomineret til Fællesskabsprisen 2016.

I fem år levede han på gaden som stofmisbruger. I dag har han vristet sig fri af livet på den ‘mørke side’ – som han selv kalder sin barske fortid – og bruger det meste af sin fritid på at hjælpe ensomme og økonomisk trængte mennesker til en lidt lysere tilværelse.

Siden har han stiftet foreningen ‘Korsør holder sammen’, der viderefører juletraditionen, afholder fastelavn, Sankt Hans og nu også er involveret i et stort fællesspisningsprojekt sammen med de mange flygtninge, der er indlogeret på det gamle sygehus i Korsør. Derfor er han blevet nomineret til Fællesskabsprisen 2016.

– Der er mange på overførselsindkomst i Korsør, og mange enlige mødre og fædre, og de skal ikke stå og kigge, om der er råd til at være med, siger Jimmi Jørgensen og tilføjer:

– Det startede med, at jeg selv kunne huske, hvordan mine juleaftener var, da jeg gik gaden, og så tænkte jeg: Hvad sker der egentlig for dem, der er ensomme eller ikke har noget i Korsør? Jeg har fundet min plads i livet ved at være der for andre mennesker, ligesom der var nogle mennesker, der var der for mig, da jeg havde brug for det.

I 2008 blev han uddannet sosu-hjælper, og han er i dag ansat på helt almindelige vilkår i Korsør Kommune.
– For mig handler livet om at sprede noget kærlighed. Får man noget igen, er det bare dejligt.

http://www.mx.dk/penge_erhverv/nyheder/story/16945414