15. marts 2016

Livet efter Fællesskabsprisen

Et nyt år er begyndt, og det betyder samtidigt, at en ny udgave af Fællesskabsprisen skal overrækkes til hverdagens helte, som yder en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark.

Fællesskabsprisen 2015 var en stor succes og resultatet var ti glade og stolte vindere, som alle var begejstrede for prisen og den opmærksomhed, som den bragte med sig:

”Prisen betød en kæmpe synlighed for os, og vi blev kontaktet af en del journalister, som vi normalt ikke kan få i tale”, udtaler Rasmus K. Jacobsen fra Jobpatruljen.

En opmærksomhed, som bl.a. Broen kan nikke genkendende til:

”Der har været en øget interesse for at etablere nye lokalafdelinger af Broen, og vi er blevet kontaktet af flere, som gerne ville høre, hvad vi kan gøre for de udsatte børn”, fortæller Henrik Nørgaard, Broen Danmark.

Vinderne af sidste års pris bidrog på hver deres måde til fællesskabet med deres indsatser; fra støtte til indsatte i fængsler og hjælp til udsatte børn til taxachaufføren, som transporterer specialskolebørn til og fra skoletilbud; fra postbuddet, som altid hjælper sine kollegaer til hjælp til flygtninge i lokalområdet og landets hjemløse.

Selvom indsatserne var vidt forskellige, havde alle prisvinderne det tilfælles, at de gjorde noget unikt for fællesskabet – det fællesskab, som Mette Frederiksen påpeger er så vigtigt for Danmark, og som fik hende og en række virksomheder, fagforeninger og uddannelsesinstitutioner til at stifte Fællesskabsprisen i 2014.

Fællesskabsprisen er en etableret pris, så forventningerne til 2016 er, at endnu flere danskere i år vil nominere kollegaer, venner, familie og ildsjæle i deres lokalområde. En nominering giver et enormt skulderklap til de frivillige og en anerkendelse af, at deres arbejde bliver værdsat:

”At kollegaerne sætter pris på, hvad jeg gør, gjorde mig rigtig glad”, udtaler en af sidste års vindere, Gosia Juralowicz. Også Helle Sibbersen fra Projekt Husvild var taknemmelig for prisens: ”Nu oplever jeg, at Danmark er eksploderet i venlighed”.

Læs alle ti vinderes udtalelser her

Giv et skulderklap – gå selv ind og nominér her