15. marts 2017

Manden der kan skaffe alt

I en årrække sov Bobbie Bernie Nielsen rundt omkring på stationstoiletter og i legehuse. En dag fandt en familie ham, og lod ham bo hos dem indtil han var i stand til at få sin egen lejlighed. Derfor ved han også, hvad hjælp på det rigtige tidspunkt kan have af betydning for et menneskes liv.

“Det var en hård tid, og jeg tænker tit på, hvor heldig jeg var, at der var nogle mennesker, der havde overskud til at hjælpe mig op fra der, hvor jeg lå. Måske er det derfor, at jeg føler en stor trang til at hjælpe andre” forklarer Bobbie.

”Det begyndte i det små med, at jeg købte pålægspakker, når de var på tilbud, og gav dem væk til venner og bekendte. Men hurtigt spredte det sig, og min indbakke var mange dage fuld af beskeder fra folk, der manglede mad. Nogle af dem var endda villige til at tage over 13 km. for at hente kødpålægget. Dér forstod jeg, hvor stort behovet var for hjælp”

For tre år siden startede Bobbie derfor internetfællesskabet ”Vi er til for at hjælpe hinanden”, der siden er vokset til at blive den største hjælpegruppe på Facebook med mere end 45.000 medlemmer, der hver dag hjælper hinanden med alt fra mad og tøj til, hvordan man finder et sted at bo.

”Jeg giver alt, hvad jeg kan få fat i, videre. Haha. På et tidspunkt delte jeg 200 pakker rå medister ud, fra min kærestes hus, fordi de havde været på tilbud til 5 kr. i Netto. Og de røg altså hurtigt”

”Men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke kunne betal al maden af egen lomme, så derfor begyndte jeg at lave aftaler med nogle af Fredericias butikker, om at få varer, der alligevel ville gå til spilde, hos dem, og give det videre til folk, der ikke har råd til basale ting som mad og tøj”

”Engang fik jeg også doneret 3 tons tørkost fra et Mærsk skib, hvor rub og stub endte med at blive givet væk til folk, der ikke havde råd til mad”

Bobbie gør en dyd ud af at hjælpe, så godt han kan, med at skaffe det, som der er brug for i gruppen, og mere end 200 mennesker kommer hver måned til hans hjem og afhenter mad. Men Bobbie tager også selv ud til f.eks. hjemløse og sørger for, at de ikke lider den samme nød, som han gjorde da han boede på gaden.

”Hver måned pakker jeg nogle store poser med soveposer, tæpper, tøj, tandpasta og mad, og tager ud og afleverer dem til de steder, hvor jeg ved de hjemløse befinder sig.

“Smil det smitter, det står der tatoveret på min arm, og det er fand’me rigtigt. Vi ER til for at hjælpe hinanden, og det vil være mit motto så længe jeg lever”, slutter Bobbie.

Du kan læse Bobbies nominering og give ham et skulderklap her: http://faellesskabsprisen.dk/nomineret/bernie-nielsen-vi-er-til-for-at-hjaelpe-hinanden/

Eller gå på Facebook og hjælpe til i gruppen: ”Vi er til for at hjælpe hinanden”.