4. april 2017

Mød virksomheden med 37 ansatte, 10 nationaliteter og 40 diagnoser

I den socialøkonomiske virksomhed Huset Ventures afdeling i København er 34 ud af 37 ansatte
fleksjobbere. Nu hjælper de også andre med nedsat arbejdsevne ud på arbejdsmarkedet igennem kurser og afklaringsforløb. Og så er de sammen med Huset Ventures tre andre afdelinger nomineret til Fællesskabsprisen 2017

Huset Venture startede for 12-13 år siden i Aarhus, da en gruppe ildsjæle fra Daghøjskolen for Bevægelseshandicappede blev trætte af, at der ikke var plads til dem på arbejdsmarkedet.
Igennem en række projekter ville de bevise, at der er rigeligt plads på arbejdsmarkedet for mennesker med nedsat arbejdsevne.

I dag har den socialøkonomiske virksomhed fire huse rundt om i landet, hvor 90% af de 200 ansatte er enten fleks- eller skånejobbere. Hver enkel afdeling har hvert sit fagområde, der er grobund for virksomhedens indtjening. I stedet for at udbetale overskuddet til aktionærer eller ejere, så går indtjeningen til at skabe nye arbejdspladser for mennesker med nedsat arbejdsevne.
Det er tanken bag en socialøkonomisk virksomhed, fortæller daglig leder fra afdelingen i København,
Lone Gregaard.

”Hos os tror vi på, at uanset om du har 20%, 30% eller 80% arbejdsevne, så skal der være plads til dig på arbejdsmarkedet. Hos os vil vi altid se på, hvilke ressourcer et menneske kommer med frem for begrænsningerne”, fortæller hun.

Der skal være plads til alle
Huset Venture i København er inde i en rivende udvikling, og i dag driver de et professionelt skrædderi og en kursusafdeling. For tre år siden var de syv medarbejdere, nu er de 37 ansatte fordelt på 10 nationaliteter med i alt 40 diagnoser og forskellige former for handicap. Blandt andet har de ansat en blind syerske.

Huset Ventures andre afdelinger rundt om i landet driver bl.a. et regnskabsfirma, et reklamebureau og en skiltemaler-virksomhed. I løbet af de seneste år har Huset Venture også haft fokus på at hjælpe andre med nedsat arbejdsevne i job igennem et kursus- og afklaringsforløb, hvor virksomhedens socialfaglige medarbejdere hjælper mennesker i skåne- og fleksjob i andre virksomheder.

Og de socialfaglige medarbejdere ved om nogen, hvad der skal til for at komme ud på arbejdsmarkedet.
De arbejder nemlig alle sammen på deltid, har diagnoser eller er på anden vis i fleksjob.

”Kommunerne ville rigtig gerne have en masse i praktik hos os, og det er jo dejligt.
Men da vi også på dette område vil være ordentlige og professionelle, besluttede vi i stedet at hjælpe dem igennem et forløb, så de kan komme ud i andre virksomheder. Blandt andet igennem praktik, oplæring og arbejdsprøvning. Det er så det vores socialfaglige medarbejdere står for,” siger Lone Gregaard og uddyber:

”Vi bruger vores egen succes til at vise andre virksomheder, at det altså ikke er så svært at have en fleksjobber ansat.” slutter hun.
Stem på Huset Venture her: http://faellesskabsprisen.dk/nomineret/huset-venture-socialoekonomisk-virksomhed/