10577
BROEN Vejle er blevet nomineret af Susanne

BROEN Vejle

Vejle
10577

BROEN Vejle er en støtteforening, der hjælper udsatte børn og unge i Vejle Kommune, så de får mulighed for at deltage i lokale fritidsaktiviteter. Det betyder, at selvom pengene i en familie er for små til at betale for en fritidsaktivitet, kan barnet få hjælp hos BROEN Vejle til betaling af kontingent og udstyr. Pengene arbejder BROEN Vejle hårdt for ved at søge hos fonde, puljer, loger, i erhvervslivet og hos private.

Foreningen udgør et stor netværk og samarbejder med pædagoger, lærere, sundhedsplejersker og andre fagpersoner, der ved hvilke børn og familier, der har behov for hjælp, og retter henvendelse til BROEN Vejle.
Når de oplever et barn, der har brug for hjælp, retter de (med forældrenes tilladelse) henvendelse til BROEN Vejle, der hurtigt vurderer hvordan de kan hjælpe.

BROEN Vejle blev stiftet i 2010 og i 2016 støttes 292 børn og unge til en aktiv fritid og et godt fællesskab med andre børn og unge. Mange af dem deltager år efter år fordi det ikke belaster familiens økonomi, når de er kommet ind under BROEN Vejle, som kan fortsætte støtten indtil de fylder 18 år. Nogle af de unge, er endda selv blevet hjælpetrænere eller ledere i foreningen, fordi de gerne vil give noget tilbage og på egen krop har mærket, hvilken forskel det gør at være en del af et aktivt fællesskab med, hvad dertil hører af venskab og selvtillid.

 
10577