164
Hanne Holm er blevet nomineret af Steen

Hanne Holm

København
164

Hanne Holm har gennem mere end 15 år lagt tusinder af timer i arbejdet (for det meste ulønnet) med at holde foreningen Bisquitfabrikken kørende, der er beliggende på Jægersborggade, midt i Nørrebros mangfoldige og pulserende hjerte. Her har Hanne iværksat flere projekter, hvor Nørrebros mange forskellige etniciteter og kulturer har kunne mødes.

Over hele verden tilberedes, kombineres og serveres forskellige råvarer på næsten lige så mange forskellige måder, som vi er mennesker. Det gør madlavning til et universelt sprog, som vi alle taler, med varierende dialekter. Derfor kan mad samle mennesker og skabe fællesskab på tværs af etnicitet og kultur. Det er tanken bag Hannes arbejde, og madlavningen i Bisquifabrikken har givet bl.a. indvandrer-kvinder og -børn større selvværd og deltagerne et nuanceret billede og fællesskab med mennesker fra andre kulturer.
I 2016 fandt Hanne desuden på at lave en børnekogeskole, for børnene på asylcentret Kongelunden. Også her formåede Hanne at få dem til at blomstre omkring madlavningen, og skabte et smukt og fordomsfrit rum for disse børn.

Da jeg gennem lang tid har hjulpet Hanne med det jeg har kunnet bidrage med, ved jeg hvor stort og tidskrævende et arbejde hun har udført sideløbende med sit egentlige arbejde.

Jeg kunne fortælle mere om dette end der her er plads til, så jeg vil gerne henvise til foreningens digitale manifestationer:
http://www.kogeskolen.dk/
https://www.facebook.com/BISQUITfabrikken/?fref=ts

 
164

Nominering til Fællesskabsprisen 2017 er slut. Du kan stadig vise din opbakning til nominerede, ved at give et hjerte.