16
Lejerbo er blevet nomineret af Søren

Lejerbo

16

Ledigheden i Mjølnerparken i København har længe været et stort samfundsproblem, men en stædig kamp fra både boligselskabet Lejerbo og de yngre beboere, har de seneste år resulteret i at hundredvis af unge beboere er kommet i arbejde. For 10 år siden havde over 70 % af beboerne i Mjølnerparken hverken tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse. I dag er andelen 43 %, og alt tyder på, at Mjølnerparken inden længe er under ghettolistens grænse på 40 %.

Det gode resultat skyldes især den særlige fritidsjobindsats, som Lejerbo har sat i gang. For at ruste de unge til at gennemføre en uddannelse eller passe et rigtigt arbejde. Derfor har boligforeningen hjulpet de unge til job enten internt i boligområdet som rengøringshjælp, bladomdeler eller praktisk hjælp eller ude på det virkelige arbejdsmarked.

Sekretariatet i Mjølnerparken er fantastiske og forstår virkelig at hjælpe de unge på deres egne præmisser. Hvis man som beboer ønsker en uddannelse eller et arbejde gør de alt, hvad der står i deres magt for at hjælpe med at skaffe remedier og give støtte og opbakning i situationer, hvor gennemførelsen af en uddannelse synes umulig.

Lejerbo fortjener stor ros og anerkendelse for deres gode arbejde

 

 
16