10919
Suzan Daoud er blevet nomineret af Fadi

Suzan Daoud

Fredensborg Kommune
10919

Suzan er mor til 3 børn og bor i Kokkedal. Hun har palæstinensiske rødder, født og opvokset i Libanon og flygtet fra krig til Danmark i 1992. Hun er uddannet Farmakonom og Lægemiddelkonsulent.

Fra 2006-2008 var Suzan aktiv i det daværende integrationsråd i Fredensborg Kommune og har været politisk aktiv siden 2007. Hun har siden været meget optaget af, hvordan man skaber bedre integration, og et mere solidarisk og mangfoldigt samfund med plads til alle.
Hun blev valgt ind i byrådet i november 2009, som den første kvinde med anden etnisk baggrund og har været næstformand i Social- og sundhedsudvalget og medlem af Fritids- og Erhvervsudvalget. Men blev ikke genvalgt i 2013.
I 2010 modtog Suzan den palæstinensiske hæderspris, for sit engagement i det danske samfund af den palæstinensiske ambassade i Danmark, overrakt af ambassadøren Hr. Amro Al-Hourani.

Derudover er Suzan modtager af kulturelt samråds og Coloplast Fredensborgs integrationspris 2013, overrakt af Fredensborgs Borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Hun er også engageret i frivilligt arbejde. Hun har bl.a. i 2010 stiftet en kvindeforening ”Fredensborg Multikulturel kvindeforeningen”, hvor lokale kvinder mødes på tværs af etniske og kulturelle skel. Foreningslivet kan spille en vigtig rolle i god integration. Foreningen yder en ekstraordinær indsats for at fremme integration gennem deres aktiviteter. Hun er også formanden for foreningen.

Suzan Daoud er forfatter og foredragsholder til bogen ”Vej væk fra Baalbeck”, som udkom i november 2013. I bogen fortæller hun bl.a. om hendes vej ind i det danske samfund, at være palæstinenser, om hvordan hun brugte megen energi på at tilpasse sig en anden kultur end sin egen og om sin politiske karriere.

Suzan er initiativtager til mange forskellige projekter, hun er en utrættelig ressource og har gjort en uvurderlig indsats for alle.

Hun er meget hjælpsom person, og ikke mindst én som er et forbillede med stort overskud og engagement. Hun har vist, hvordan man som flygtning kan skabe sig et liv i Danmark og opdrage sine børn mellem to kulturer.
Hun er derfor en inspiration for alle.
Dette arbejde mener jeg, at Suzan Daoud fortjener både hæder og påskønnelse i form af tildeling af fællesskabsprisen.

 
10919