263
Tina Skovmand Jensen er blevet nomineret af Rikke

Tina Skovmand Jensen

Aalborg
263

Fra langtidsledig til leder

Tinas voksenliv startede tidligt, da hun som kun 17-årig blev mor. Tina var uden uddannelse og job, og hun havde ingen ambitioner om at opnå det.
Tina havde stoppet sin skolegang efter 7. klasse i folkeskolen, men hun gennemførte senere 9. og 10. klasse i en erhvervsklasse, som er en kombination mellem undervisning og erhvervsarbejde. Da Tina blev 19 år, fik hun barn nummer to og barn nummer tre som 28-årig.

Siden Tina blev mor første gang, har hun været forsørget af familie og offentlig forsørgelse – i ikke mindre end 39 år af sit liv. Tina har i perioden deltaget i mindre succesfulde praktikforløb og jobsøgningskurser, som ikke førte til, at Tina fik foden inden for på arbejdsmarkedet. I april 2008 mødte Tina ISS og indså, at det var på tide at ændre sit liv og blive et godt forbillede for sine børn, der selv var ved at blive voksne.

Tina havde ingen kompetencer inden for rengøring eller service men begyndte i praktik hos ISS på Scandia / Bombardier. Med den rette støtte på arbejdspladsen fik Tina mod på at gøre op med sit liv på offentlig forsørgelse. Efter en måneds praktik blev Tina tilbudt en ansættelse hos ISS som servicemedarbejder. Tina voksede med opgaven, efter tre års ansættelse tiltrådte Tina som tilsynsfunktionær hos ISS, og sidenhen er Tina blevet leder. Hun har via sit arbejde, kurser og uddannelse hos ISS opbygget en stor faglig kompetence, og næste år kan Tina fejre 10-års jubilæum ved ISS.

Tina gjorde op med sin sociale arv og tog ansvar for eget liv. Hun har sparet op til og erhvervet sig et kørekort og bor nu i eget hus med sin mand. Udbetalingen til huset havde Tina selv sparet op til, og som Tina stolt selv siger – nu er hun kreditværdig. Tina er et forgangsbillede for ledige, som er i den situation, som Tina selv var i tidligere. Tina fortjener fællesskabsprisen for at være forgangsbillede for andre ledige og for at formidle budskabet om, ”at man ikke skal ligge på sofaen eller svømme i sin fars pung, som Tina selv udtrykker det.

 
263