16. januar 2017

Patrick startede gruppe for ensomme: Nu er han nomineret til Fællesskabsprisen

Artikel bragt hos Tv2Lorry  den 16. januar 2017

Patrick Cakirli delte sin ensomhed med omverdenen på sociale medier. Derefter startede han en Facebook-side, der skal støtte andre ensomme. Det har givet ham en nominering til Fællesskabsprisen.

Den 26-årige studerende Patrick Cakirli følte sig alene og trist, da han i december skrev en besked på det sociale medie Jodel:

“Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom og går igennem den sværeste periode i mit liv. Jeg sidder på trapperne foran rådhuset fra klokken 14 til 20. Jeg har sorte bukser og en Northface taske på”.

Kort efter dukkede 17 mennesker op, og Patrick Cakirli fik sig ikke blot en ny håndfuld venner – han startede en Facebook-gruppe mod ensomhed, der efter bare en måned har fået 6.000 medlemmer.

Nu er han nomineret til Fælleskabsprisen, hvor 500 mennesker har stemt på ham.

“Han har på baggrund af sin egen ensomhed – og på trods af egne store udfordringer privat – skabt et fælleskab, der bidrager til at bekæmpe ensomheden hos unge, gamle, mænd, kvinder, dem der har følt sig stemplet som “outsidere”, familiemennesket, alenemoderen, singlen uden børn, teenageren med usikkerhed”, står der i nomineringsbeskrivelsen.

Fællesskabsprisen hylder og anerkender hverdagens små helte, der gør noget for fællesskabet, og netop det er Facebook-gruppen “Smilets” mål:

“For fællesskab og imod ensomhed. Denne gruppe er lavet for at skabe kontakt mellem folk uden det store netværk eller som tumler med nogle ting, de ikke ved, hvor de skal gå hen med”.

 

1000 alene i hovedstaden

Da TV 2 Lorry først bragte historien om Patrick Cakirli og hans Facebook-gruppe blev 2.000 personer medlemmer efter få dage. I dag er den så stor, at “Smilet” har undergrupper for de forskellige landsdele.

I “Smilet Sjælland” er der 650 medlemmer, mens der er næsten 1.000 i “Smilet Hovedstaden”.

Her kan man opmuntre og støtte hinanden, men der arrangeres også aftensmad, biografture og skøjteture for ensomme.

Jeg håber bare, at andre mennesker vil finde ud af, at de ikke står alene med de her problemstillinger. Der er andre, der har det dårligt, ligesom jeg har det, så jeg håber, at kunne hjælpe nogle af dem, sagde Patrick Cakirli til TV 2 Lorry i december.