21. april 2016

Ung kontanthjælps-modtager rystede Jørgen

ARTIKEL BRAGT I METROXPRESS DEN 20. APRIL 2016.

Der er noget galt, når der smides mad ud i store mængder, mens lokale borgere sulter, mener Jørgen Mathiesen, som er nomineret til Fællesskabsprisen for sit lokale projekt ‘Del Maden’.

Jørgen Mathiesen, 55 år og fra Favrskov, glemmer aldrig den dag for godt to år siden, da han som ekstern mentor i kommunen sad over for en 23-24-årig kontanthjælpsmodtager, der fortalte, at han ikke fik mad hver dag.

– Han boede hjemme hos sin far, men faren var ved at gå personligt konkurs med huset, så han hjalp ikke med noget. Den unge mand havde kun omkring et par tusind kroner om måneden til mad og husleje. Han fortalte, at han spiste et måltid én dag, drak vand de næste halvanden til to døgn for så at spise igen på fjerdedagen, og sådan fortsatte det dag efter dag.

Den oplevelse blev startskuddet til, at Jørgen Mathiesen søsatte sig eget, lokale maduddelingsprojekt Del Maden, som han netop er blevet nomineret til Fællesskabsprisen 2016 for.

– Vi – det vil sige tre frivillige og jeg – kører ud med mad til omkring 150 personer fordelt på 62 adresser i kommunen i løbet af en uge. Vi får fast overskudsbrød fra en bager i Hadsten, når han lukker, og så kommer der mad ind fra forskellige arrangementer, for eksempel har vi lige afhentet en masse overskydende mad fra et Rotary-arrangement. Det kørte vi ud med samme aften.

Nogle af modtagerne er bare glade for at få noget mad, andre får en god snak med i pakken, når Jørgen og hans frivillige banker på. Jørgen fortæller, at de dagligt møder mennesker, der stjæler eller skralder for at hutle sig gennem tilværelsen.

– Det burde måske nok være en opgave, som kommunen løftede. Men det går for langsomt, og så må nogle andre tage action.

 

Jørgen Mathiesen – DEL MADEN