12. april 2016

Venskaber, der bliver til stjernestunder

“Stjernestunder – Besøgsvenner for udviklingshæmmede i Frederikshavn Kommune” er nomineret til Fællesskabsprisen 2016, fordi det er frivillige, der med deres tid og nærvær, hver især er gode og unikke venner for udviklingshæmmede voksne i Frederikshavn Kommunes Bofællesskaber.

De frivillige er både mænd og kvinder i en bred aldersgruppe fra 14 år til den ældste omkring 70. Alle har forskellige baggrunde og forskellige interesser, men fælles for dem er, at de kommer til Bofællesskaberne med en særlig lyst til at byde den person, de er besøgsven for, indenfor i deres liv og dermed blive en del af et større fællesskab.

Når de frivillige besøgsvenner, sammen med deres værter, drikker kaffe i hjemmet, spiller yatzy, tager på tur i biografen, på biblioteket eller ud i det blå, skabes et helt unikt fællesskab, som vi bedst kan betegne som stjernestunder. Det er venskaber, hvor glæden ved at mødes er stor for begge parter.

Med venskaberne åbnes muligheder for vores udviklingshæmmede medborger for at deltage i et andet menneskes liv, træde ind i et fællesskab sammen med et andet menneske, få nye oplevelser og dermed blive en del af et aktivt fritidsliv, sådan som det leves i vores samfund og kultur.

Stjernestunder – Besøgsvenner til udviklingshæmmede