14. april 2017

”Vi er bare glade for at give børnene nogle gode oplevelser”

Foreningen Sjove Børn i Vejle, der er nomineret til Fællesskabsprisen 2017, samler hver eneste uge op mod 100 børn fra alle samfundslag til leg, spændende udflugter, snobrød i skoven og meget andet.

En vigtig del af samfundets sammenhængskraft er vores fritids- og foreningsliv, der samler mennesker fra alle lag af samfundet. Og jo før vi tilbringer tid på kryds og tværs, jo bedre er det.

Det er en af hovedtankerne bag Sjove Børn i Vejle, der hver eneste uge samler op imod 100 børn fra hele byen til lærerige aktiviteter, hygge og leg.

”Det er mit indtryk, at der er flere og flere børn, der ikke har mulighed for at deltage i fritids- og foreningslivet af den ene eller anden grund – og det vil vi gerne gøre op med,” fortæller Bettina, der er formand for Sjove Børn i Vejle.

Hver tirsdag fra 16.30 til 18.30 mødes børnene og en gruppe af frivillige voksne. Børne er mellem 4-15 år og de frivillige voksne er fra 17-52 år. Og der er både børn og voksne fra ressourcestærke familier – og børn fra familier, hvor der ikke findes de samme ressourcer. Heriblandt flere familier med en anden etnisk baggrund end dansk.

Sjovt og hyggeligt samvær

Aktiviteterne varierer lige fra skattejagt og skovture til bowling og snobrød. Det vigtigste er samværet omkring noget sjovt og hyggeligt, fortæller Bettina. Tidligere har der været arrangeret ture til Lalandia og legelandet Baboon City.

Det koster kun omkring 30 kr. pr. måned at være medlem – og så kan der være en beskeden brugerbetaling til den årlige lejrskole, der i år går til Blåvandgård i Blåvand.

”Børnene glæder sig allerede helt vildt – og vi er glade for, at vi kan tilbyde dem en lille uges ferie i skønne omgivelser for kun 150 kr., hvoraf de selv får 50 kr. i lommepenge,” fortæller Bettina.

Du kan stemme på Sjove Børn i Vejle her