Jeg vil gerne indstille Jing og Steen Nørhart til Fællesskabsprisen 2019. Baggrunden for indstillingen er, at de er kerneårsagen til, at den såkaldte filippinersag kom frem i lyset. Parret skabte den nødvendige tillid til filippinerne, der gjorde ,at de turde at fortælle om de kummerlige forhold de levede under. I månederne omkring sagen gik parret gennem ild og vand for filippinerne, der blev holdt i et jerngreb af Transport virksomheden Kurt Beier.


Historien startede i forsommeren 2018, hvor Jing og Steen via deres kontakter til filippinere her i Danmark, hørte om forholdene i Padborg. Flere af chaufførerne var stærkt svækkede af at have levet og arbejdet under de forhold de gjorde, mens de var bange for at miste den livsnødvendige indtægt til familien. Med omsorgsfuld og personlig indsats, fik parret langsomt vundet de skræmte chaufførers tillid, så sagen kunne komme frem i lyset.


Jing og Steen fik ligeledes skab kontakt til CMM (Center Mod Menneske handel) som også gik ind i sagen. De fik med baggrund i deres forarbejde lavet et super godt grundlag for at journalisterne Asger Havstein og Morten Halskov, kunne formidle den forfærdelige historie der udspandt sig bag hegnet.


Alt dette arbejde resulterede i den såkaldte Filippinersag. En sag, som har haft gennemslagskraft i hele Europa og fået global opmærksomhed. Resultatet af indsatsen er meget værd for både Danmark, EU og det globale arbejdsmarked samlet set. Denne gang fik vi direkte indblik i de forhold de lever under ikke kun i Danmark, men i hele Europa. Med egne øjne så vi, de kummerlige forhold nogle rent faktisk arbejder og lever under, i den vestlige verden. Det var så stærke billeder, at alle tog kraftigt afstand fra det de så. Politikerne i Danmark var enige om at her skulle der gribes ind, sagen har været i EU parlamentet og spillet en afgørende rolle i den nylige vejpakke der blev indgået. Den har sågar været med hos Paven i Rom, til en konference om social dumping. Sagen får uden tvivl stor betydning, for de politiske tiltag som er pt er under udarbejdelse. Men uden Steen og Jing var den slet ikke kommet frem. Deres store og personlige indsats både før, under og efter har været og er guld værd for fællesskabet, ikke kun i Danmark, men også i EU og resten af verden. De har gjort en forskel for fællesskabet, og fortjener om nogen en anerkendelse i form af fællesskabsprisen.


Stem til Publikumsprisen

Synes du, at Jing og Steen Nørhart fortjener at vinde publikumsprisen? I så fald kan du kaste lidt kærlighed efter Jing og Steen Nørhart ved at give et 'like' eller dele indstillingen med dine venner på Facebook.

Se flere nominerede