Flag_Fællesskabsprisen


De største helte er usynlige

Stærke fællesskaber er fundamentet for ethvert velfungerende samfund, men de kommer ikke af sig selv. Fællesskabsprisen sætter spot på hverdagens usynlige helte, som gør en ekstra indsats både i det små og i det store. Uden deres engagement hang vores samfund dårligere sammen. 

For sjette år i træk uddeler Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen sammen med en række virksomheder, organisationer og institutioner Fællesskabsprisen til nogle af de mange danskere, som gennem deres særlige indsats er med til at skabe sammenhæng i samfundet.

 - Danmark er ét stort fællesskab, som er vævet sammen af mange mindre fællesskaber. I foreninger, på arbejdspladser, i lokalsamfundet. Vi er fælles om Danmark, og derfor er det så vigtigt, at vi med Fællesskabsprisen fremhæver og takker dem, som tager en ekstra tørn, siger Mette Frederiksen.

 Om det er på jobbet, man går en ekstra mil for arbejdsmiljøet, i den lokale sportsklub man lægger sine kræfter til glæde for børn og unge, eller om det er gennem frivilligt arbejde med udsatte grupper, så er det engagementet i at styrke fællesskabet, som er drivkraften, og som skal hyldes.

 

Sådan kan du være med til at indstille

Alle har mulighed for at vinde Fællesskabsprisen. Frem til den 15. august 2019 kan du indstille både projekter, grupper af medarbejdere eller frivillige samt enkeltpersoner, der fortjener en anerkendelse af deres indsats for fællesskabet.

Indstilling kan ske via dette link: https://faellesskabsprisen.dk/indstil/

 

Hvem kan vinde prisen?

Personer, grupper eller projekter, der gør en ekstraordinær indsats for fællesskabet, og som skal:

• være centrale for et fællesskab, der har stor betydning for andre

• stå bag en længerevarende indsats, der rækker ud over et kort initiativ

• have skabt konkrete resultater gennem forening, projekt eller initiativ

• være et forbillede for kollegaer eller lokalsamfund


Der uddeles i alt 10 priser, hvoraf de ni udvælges af en jury, som består af repræsentanter fra partnerne bag prisen. Derudover blev der som noget nyt sidste år indstiftet en særlig publikumspris. Alle kan stemme på den kandidat, de synes skal vinde Publikumsprisen. De i alt 10 vindere af Fællesskabsprisen

2019 hædres ved en stor prisoverrækkelse den 29. august på Oslobåden.

Bag Fællesskabsprisen står 3F, Dekra, Bedste Psykiatri, DFDS, ISS, Københavns Lufthavne, Københavns Professionshøjskole, Rema 1000 og Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen.

 

Følg Fællesskabsprisen 2019

Find mere information om Fællesskabsprisen og følg de nominerede på: http://faellesskabsprisen.dk og Facebook: https://www.facebook.com/faellesskabsprisen

For flere oplysninger, kontakt:

Senior kommunikationsrådgiver ved MUST, Sune Gylling Æbelø. m: sune@mu.st t: 4111 6266