Louise og Fangekoret vandt Fællesskabsprisen i 2018. Flere gange om ugen kører Louise rundt til fængsler i hele landet for at synge med de indsatte. Sangene som koret optræder med, er tekster de indsatte selv har skrevet, der handler om deres hverdag i fængslet, fejltrin og refleksioner over deres liv. Louise har en ukuelig tro på, at der findes noget godt i alle mennesker, og hun formår at skabe relationer til en gruppe mennesker, som står i en vanskelig livssituation. Louise hjælper dem ved at skabe et frirum, som giver plads til selvransagelse, tilgivelse, forståelse - og ikke mindst håb for fremtiden. 

Hvordan var det at blive indstillet til Fællesskabsprisen 2018?
Det bliver man selvfølgelig rigtig rørt over. I forbindelse med indstillingen oplevede jeg, at der pludselig kom en masse interesse omkring Fangekoret, hvilket var stort og en kæmpe motivationsfaktor.

Jeg fandt ud af, at det var nogle af dem fra Fangekoret, der faktisk indstillede mig. Og at de overhovedet har overskuddet til at indstille mig og få stablet opbakning på benene, var virkelig rørende.

Hvordan var det at vinde Fællesskabsprisen 2018?
Der måtte jeg lige fælde et par tårer. Det var meget overvældende og jeg havde ikke forestillet mig, at vi ville gå hen at vinde. Både fordi dem som jeg har kontakt med i forbindelse med den her pris, sidder i fængsel og derfor ikke kan komme på Facebook og afgive stemme. Men også fordi feltet, vi var oppe imod var så stærkt. Jeg har været rørt og taknemmelig over at vinde prisen lige siden.  

Alt det jeg gør, det gør jeg på ingen måde for at blive set eller hørt – men det er da stadig en kæmpe cadeau, at nogen lægger mærke til en og anerkender en for det, man gør. Det er på en eller anden måde den anerkendelse man har brug for, uden at man ved, at man har brug for den. Det giver lige lidt ekstra kræfter til at komme videre.

Hvad er der sket siden sidst?
Det går super godt for Fangekoret. Det er ikke fordi, der er sket så meget nyt i selve projektets kerne fordi vi har vundet Fællesskabsprisen, men vi har fået mod på at søge nogle forskellige fonde til at organisere arbejdet til glæde for endnu flere bl.a. i Grønland.

Hvad er fællesskab for dig?
Et fællesskab er et sted hvor man føler, at man får noget, at man giver noget og hvor man trives. Det er et sted, hvor man vokser sammen og investerer sammen. Med et fællesskab hører der også ansvar og forpligtigelse til, fordi man skal bidrage med noget. Det er gået op for mig, at Fangekoret i høj grad er et fællesskab - det er det i hvert fald blevet. 

Fangekoret