René og Sociolancen vandt Fællesskabsprisen i 2018. Sociolancen kører rundt i Københavns gader og hjælper alkoholikere, misbrugere og psykisk syge. Formålet med projektet er at motivere de udsatte, så de forhåbentligt kan komme ud af deres misbrug og hen imod en bedre hverdag.

Hvordan var det at blive indstillet til Fællesskabsprisen 2018?
Da jeg ser, at jeg og Sociolancen er indstillet til Fællesskabsprisen, bliver jeg virkelig glad og stolt. Tænk engang at folk, der har så travlt med alt muligt, har tid og overskud til at indstille os. Jeg var rigtig imponeret og overvældet over alle de indstillinger der var og hvor mange mennesker, der egentlig tog sig tid til at engagere sig i prisen.

Derudover er det faktum, at nogen har set vores projekt og tænkt, at det var Fællesskabspris-værdigt også bare rigtig stort.

Hvordan var det at vinde Fællesskabsprisen 2018?
Der skal ikke herske nogen tvivl om, at festen på Olsobåden var helt fantastisk og dét, at få lov til at være med til den fest var meget overvældende. På selve dagen kan jeg huske, at jeg tænkte, at det faktisk ikke var af betydning, om vi ville vinde eller ej. Bare det at være med til festen og mærke det fællesskab var stort i sig selv. Da jeg og Sociolancen blev kaldt på scenen, fordi vi havde vundet, blev jeg helt blød om hjertet. Jeg brænder for Sociolancen, og derfor var det et meget stolt øjeblik for mig.

Hvad er der sket siden sidst?
I kølvandet på Fællesskabsprisen kom der rigtig mange reaktioner; Fællesskabsprisen er noget, der bliver set og hørt. Vi har pludselig fået mere momentum; vi bliver inviteret til arrangementer og oplæg og får på den måde mulighed for, at få endnu større indflydelse. Det er super fedt.

At vinde Fællesskabsprisen har også gjort, at den almene borger har fået større forståelse for, hvad Sociolancen egentlig er. Vi kan generelt mærke, at vi er kommet rigtig langt.

Hvad er fællesskab for dig?
At hjælpe hinanden, være der for hinanden og værne om hinanden. For mig behøver fællesskab ikke være en stor forsamling, der gør noget sammen – det kan ligeså godt være mindre forsamlinger. Der kan jo sagtens være ensomme i et stort fællesskab, og derfor er det – for mig – ikke størrelsen, der afgør hvorvidt der er et fællesskab. De små fællesskaber er mindst ligeså vigtige. 


Læs mere om René og Sociolancen her:
https://www.regionh.dk/om-region-hovedstaden/akutberedskabet/moed-akutberedskabet/moed-udrykningskoeretoejerne/Sider/Sociolancen.aspx

Rene_og_sociolancen