Danmark er fyldt med mennesker, der hver dag styrker fællesskabet. Vi kender dem alle: kollegaen, der spreder glæde, læreren, der gør en ekstra indsats for sine elever eller den frivillige, der gør det endnu mere værdifuldt at samles om en fælles sag.

Fællesskabsprisen hylder hverdagens mange oversete helte, der udgør velfærdssamfundets usynlige bærende søjler, og som gør en ekstraordinær forskel for fællesskabet. Siden 2014 har prisen arbejdet for at finde og anerkende de mennesker og projekter, der bidrager til at styrke fællesskabet. I 2021 bliver det således ottende gang, at Fællesskabsprisen skal uddeles. 

Juryen, som består af samarbejdspartnerne, udvælger via stemmeafgivelse vinderne fra puljen af endeligt nominerede til prisen. Samtidig er der en publikumspris, som du har direkte indflydelse på, hvem der vinder, gennem din personlige stemme. Det er kun muligt at stemme én gang.

Fællesskabsprisen blev stiftet i samarbejde mellem statsminister Mette Frederiksen og en række store danske organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner. 

Alle kan indstille dem, de mener fortjener anerkendelse. For Fællesskabsprisen er til de helt almindelige danskere, som vi ikke kan undvære. Derfor skal indstillede til prisen også leve op til følgende kriterier for at blive endeligt nominerede.


  1. Man skal være uundværlig for et fællesskab, der har stor betydning for andre

  2. Man skal stå bag en længevarende indsats, der rækker ud over et kort initiativ

  3. Man skal have skabt konkrete resultater gennem sin forening, projekt eller initiativ

  4. Man skal være et forbillede for kollegaer eller lokalsamfund