Jurymedlem Thomas Hundsbæk

Kommunikationschef, 3F

Hvorfor deltager du som jurymedlem til Fællesskabsprisen?

I 3F arbejder vi for at styrke det danske fællesskab i bred forstand. Det moderne Danmark er netop bygget på et fællesskab, hvor vi løfter i flok og tager hånd om mennesker, der har svært ved selv at løfte med. Derfor vil vi gerne hylde de mennesker, der gør en særlig indsats for at gøre fællesskabet stærkt.

Hvad betyder fællesskab for dig?

For mig er det fællesskab, når jeg ser min datter spille en fodboldkamp. Det er fællesskab, at en far gider bruge tre aftener om ugen på at træne pigerne uden at få en krone for det. Det er fællesskab, når jeg står der på sidelinjen og hepper sammen med både bankdirektøren og rengøringsassistenten. Og det er fællesskab, at vide at rengøringsassistenten ikke vil blive ruineret af sygehusregninger, hvis hendes datter brækker anklen under pigernes kamp.

Det er fællesskab, når vi føler, at vi er forbundne og hænger sammen med dem, der er lidt mindre heldige end os selv. Det er fællesskab, når vi i stort og småt tænker på ”os” før ”mig”. Også når det koster noget af os.


Jurymedlem Lotte Hjortlund Andersen

People & Culture direktør, ISS

Hvorfor deltager du som jurymedlem til Fællesskabsprisen?

I Danmark har vi en masse ildsjæle, der gør noget helt særligt og en stor forskel for andre. De får måske ikke altid det klap på skulderen, de fortjener. Det kender vi også fra vores branche, hvor vores kolleger hver dag sørger for gode serviceoplevelser og en gnidningsfri hverdag hos vores kunder. Fællesskabsprisen er en god måde at sætte fokus på dem, der hver dag gør en særlig indsats. Kort sagt deltager jeg som jurymedlem, fordi jeg synes, personer og grupper, der gør en forskel for fællesskabet, fortjener en hyldest.

Hvad betyder fællesskab for dig?

For mig er fællesskab vigtigt, fordi det blandt andet er i fællesskaber og interaktion med andre mennesker, at vi vokser og lærer. I ISS arbejder vi i teams og fællesskaber, så vi kan dele vores erfaringer, viden og faglighed, og på den måde gøre hinanden endnu bedre. Som leder i ISS skal jeg lede teams, hvor alle rækker ud til hinanden – både for at hjælpe andre og for selv at få hjælp. Det er her, fællesskaber virkelig giver mening.


Jurymedlem Anders René Jensen

Indkøbs- og marketing direktør, REMA 1000

Hvorfor deltager du som jurymedlem til Fællesskabsprisen?

I REMA 1000 støtter vi mange forskellige foreninger og personer, som er med til at gøre en stor forskel - ofte med fokus på børn og unge. Vi synes, at det er utroligt vigtigt, at vi anerkender og hylder de mange ildsjæle og frivillige, der gør en kæmpe forskel for mange mennesker. Vi glemmer den tit eller tager dem for givet, og derfor bakker vi op omkring denne pris, da det er vigtigt at vi sikrer, at alle er en del af et fællesskab. Der har aldrig været så mange mennesker - også børn og unge - som føler sig ensomme, og vi har alle en pligt til at sætte fokus på dette. 

Hvad betyder fællesskab for dig?

Fællesskab betyder alt for os mennesker. Hvis vi skal fungere og trives, er det vigtigt, at vi ikke er alene, men at vi er en del af et fællesskab, hvor vi både kan blive anerkendt og få støtte. Ingen fortjener at stå alene og udenfor fællesskabet. Fællesskabet er fundamentet i vores samfund og nøglen til, at vi som enkeltindivider kan fungere og trives. Det at være en del af noget større giver enorm meget energi og selvtillid, som vi alle har brug for. Og derfor har jeg stor respekt for alle, som arbejder aktivt for, at alle er en del af fællesskabet. 
Jurymedlem Peter Laursen

Koncerndirektør, DEKRA

Hvorfor deltager du som jurymedlem til Fællesskabsprisen?

I DEKRA bruger vi udtrykket "Sammen hjælper vi mennesker sikkert på vej". Essensen er, at når vi mennesker går sammen om noget, så kan der ske fantastiske ting, som ikke kunne være opnået uden et fællesskab. Fællesskabsprisen er derfor en glimrende mulighed for os til at være med til at fejre denne drivkraft, der binder samfundet sammen i stort og småt. 

Hvad betyder fællesskab for dig?

Fællesskab er for mig et af tilstedeværelsens grundelementer - både privat og arbejdsmæssigt. Fællesskab er lig med sikkerhed - og det matcher heldigvis rigtig godt med det, vi arbejder med hver dag: sikkerhed på vejene, på arbejdspladsen og i hjemmet. Hvis man som virksomhed kan være med til at skabe et stærkt fællesskab både blandt sine kolleger, kunder og samarbejdspartnere, så kan man gøre en kæmpe forskel i samfundet.


Jurymedlem Stefan Hermann

Rektor, Københavns Professionshøjskole

Hvorfor deltager du som jurymedlem til Fællesskabsprisen?

Københavns Professionshøjskole står bag Fællesskabsprisen, fordi de professioner, vi uddanner til, i høj grad konstituerer og styrker det store fællesskab, som velfærdssamfundet er. Sygeplejersker, pædagoger, lærere, socialrådgivere og de andre vigtige fagprofessioner løfter borgere i alle aldre på utallige måder, så de også kan deltage, finde mening og bidrage til allehånde fællesskaber og til samfundet som sådan. Som professionshøjskole vil vi gerne være med til at hædre alle dem, der gør en forskel for andre og flere end sig selv.

Hvad betyder fællesskab for dig?

Et stærkt samfund kræver stærke individer, sagde den engelske filosof John Stuart Mill for sådan cirka 150 år siden. Det er rigtigt, og mellemregningen i dag er, at kun myriader af fællesskaber kan sikre dette. Jeg er en del af Fællesskabsprisens jury, for at være med til at hædre de individer og grupper, der gør en forskel for de meningsfulde fællesskaber, hele vores samfund bygger på.


Jurymedlem Jane Alrø Sørensen

Sekretariatsleder, Bedre Psykiatri 

Hvorfor deltager du som jurymedlem til Fællesskabsprisen?

Fællesskab er en helt central ingrediens i Bedre Psykiatris arbejde med og for pårørende til mennesker med psykisk sygdom. Hos os finder de pårørende sammen om et fællesskab, hvor de kan dele og bearbejde de sorger, smerter og udfordringer, som mange pårørende til psykisk syge lever med. Derfor giver det rigtig god mening for Bedre Psykiatri at være med til Fællesskabsprisen. 

Hvad betyder fællesskab for dig?

Det er de fællesskaber, vi indgår i, der giver vores liv og hverdag indhold og værdi. Men fællesskaber kan være skrøbelige og mange får behov for nye eller anderledes fællesskaber, når vores liv tager uventede og måske uønskede drejninger. Vi har derfor alle sammen et ansvar for at sikre, at ikke bare os selv og vores nærmeste men også alle andre omkring os har adgang til den tryghed og værdi, mennesker kan give hinanden. 


Jurymedlem Rikke Riise

Internal Communications Manager, DFDS

Hvorfor deltager du som jurymedlem til Fællesskabsprisen?

Jeg har deltaget i fællesskabsprisen siden første overrækkelse i 2014. Det er en helt speciel og glad dag, som vækker følelser og inspirerer os alle til at gøre noget godt for andre

Hvad betyder fællesskab for dig?

Fællesskab for mig er lig med omsorg og anerkendelse. I et fællesskab skal der være plads til alle, og det er vigtigt, at vi altid husker på at hjælpe hinanden – det bringer som oftest noget positivt med og inspirerer andre til at hjælpe andre.