Jurymedlem Thomas Hundsbæk

Kommunikationschef, 3F

Hvorfor deltager du som jurymedlem til Fællesskabsprisen?

I 3F arbejder vi for at styrke det danske fællesskab i bred forstand. Det moderne Danmark er netop bygget på et fællesskab, hvor vi løfter i flok og tager hånd om mennesker, der har svært ved selv at løfte med. Derfor vil vi gerne hylde de mennesker, der gør en særlig indsats for at gøre fællesskabet stærkt.

Hvad betyder fællesskab for dig?

For mig er det fællesskab, når jeg ser min datter spille en fodboldkamp. Det er fællesskab, at en far gider bruge tre aftener om ugen på at træne pigerne uden at få en krone for det. Det er fællesskab, når jeg står der på sidelinjen og hepper sammen med både bankdirektøren og rengøringsassistenten. Og det er fællesskab, at vide at rengøringsassistenten ikke vil blive ruineret af sygehusregninger, hvis hendes datter brækker anklen under pigernes kamp.

Det er fællesskab, når vi føler, at vi er forbundne og hænger sammen med dem, der er lidt mindre heldige end os selv. Det er fællesskab, når vi i stort og småt tænker på ”os” før ”mig”. Også når det koster noget af os.


Jurymedlem Anders René Jensen

Indkøbs- og marketing direktør, REMA 1000

Hvorfor deltager du som jurymedlem til Fællesskabsprisen?

I REMA 1000 støtter vi mange forskellige foreninger og personer, som er med til at gøre en stor forskel - ofte med fokus på børn og unge. Vi synes, at det er utroligt vigtigt, at vi anerkender og hylder de mange ildsjæle og frivillige, der gør en kæmpe forskel for mange mennesker. Vi glemmer den tit eller tager dem for givet, og derfor bakker vi op omkring denne pris, da det er vigtigt at vi sikrer, at alle er en del af et fællesskab. Der har aldrig været så mange mennesker - også børn og unge - som føler sig ensomme, og vi har alle en pligt til at sætte fokus på dette. 

Hvad betyder fællesskab for dig?

Fællesskab betyder alt for os mennesker. Hvis vi skal fungere og trives, er det vigtigt, at vi ikke er alene, men at vi er en del af et fællesskab, hvor vi både kan blive anerkendt og få støtte. Ingen fortjener at stå alene og udenfor fællesskabet. Fællesskabet er fundamentet i vores samfund og nøglen til, at vi som enkeltindivider kan fungere og trives. Det at være en del af noget større giver enorm meget energi og selvtillid, som vi alle har brug for. Og derfor har jeg stor respekt for alle, som arbejder aktivt for, at alle er en del af fællesskabet. 


Jurymedlem Peter Laursen

Koncerndirektør, DEKRA

Hvorfor deltager du som jurymedlem til Fællesskabsprisen?

I DEKRA bruger vi udtrykket "Sammen hjælper vi mennesker sikkert på vej". Essensen er, at når vi mennesker går sammen om noget, så kan der ske fantastiske ting, som ikke kunne være opnået uden et fællesskab. Fællesskabsprisen er derfor en glimrende mulighed for os til at være med til at fejre denne drivkraft, der binder samfundet sammen i stort og småt. 

Hvad betyder fællesskab for dig?

Fællesskab er for mig et af tilstedeværelsens grundelementer - både privat og arbejdsmæssigt. Fællesskab er lig med sikkerhed - og det matcher heldigvis rigtig godt med det, vi arbejder med hver dag: sikkerhed på vejene, på arbejdspladsen og i hjemmet. Hvis man som virksomhed kan være med til at skabe et stærkt fællesskab både blandt sine kolleger, kunder og samarbejdspartnere, så kan man gøre en kæmpe forskel i samfundet.

Jurymedlem Anne Liisberg

Head of marketing, Communication and Partnerships, DGI Byen 

Hvorfor deltager du som jurymedlem til Fællesskabsprisen?

DGI Byen handler om fællesskab og bevægelse. Vi bevæger byen. I bassinet, på banen, i mødelokalet og med musik og kunst. Vi er en meget blandet gruppe af medarbejdere, der modtager en endnu mere blandet gruppe af gæster. Vi bliver bedre, fordi vi hverken er en traditionel svømmehal eller konference-venue, men derimod en spraglet buket af muligheder og forskellige fagligheder. Det giver meningsfulde og overraskende fællesskaber. Det giver rummelighed og nysgerrighed, som vi har brug for som arbejdsplads og i samfundet. Fællesskabsprisen hylder netop denne stærke kraft af samhørighed og samfundssind, der skaber mening i hverdagen mellem mennesker. Nogle kan bidrage med meget, andre med lidt, men fællesskabet gør os stærke, sår nye frø og styrker den sammenhængskraft, der gør os til et samfund. 

Hvad betyder fællesskab for dig?

Fællesskab handler for mig om tillid og om at gøre hinanden bedre sammen. Det er derfor, jeg arbejder med kultur og oplevelser. Når mennesker mødes og skaber noget sammen, opstår der altid det der udefinerbare og differentierende lidt mere, som gør os klogere og gladere. I DGI Byen er der plads til alle. Det gælder kollegialt, det gælder i vores mangfoldige mix af gæster, og det gælder vores fællesskab med lokalområdet i Kødbyen og på Vesterbro.